איראן: התנהגותה של ארה"ב היא עלבון לתורכיה וברזיל
איראן
25 יולי, 2010
יושב ראש הפרלמנט האיראני, עלי לאריג'אני, אמר שהסנקציות שהוטלו על איראן בלחץ ארה"ב על ידי מועצת הביטחון הן עלבון לתורכיה, לברזיל ולאיראן, כיוון שהיא ביקשה ממדינות אלה לעשות את הדרוש ואחר כך התנערה מהן. כך דווח ביומון הסעודי "א-שרק אלאווסט."
אתר האינטרנט של הפרלמנט האיראני ציטט את לאריג'אני בתשובה לשאלה האם איראן מודאגת מהסכמת שרי החוץ של האיחוד האירופי על הטלת הסנקציות החדשות נגד איראן: "הבעיה החשובה ביותר שמטרידה אותנו היא היחס הכפול במישור הבינלאומי אשר אינו קשור בדיון על התיק הגרעיני. מעקב פשוט יבהיר לנו את העמדה הזו. אנו עדים לכך שהישות הציונית מחזיקה בראשי נפץ גרעיניים רבים, אבל אמריקה אינה מתנגדת לכך למרות שהישות הזו אינה חתומה על הסכם אי הפצת נשק גרעיני, וזה מה שמזמין אותנו להרהר: על איזה בסיס מענישים מדינה על פשע שלא ביצעה?
קנצלרית גרמנית אנגלה מרקל אמרה אתמול כי איראן לא משתפת פעולה באופן רציני על מנת לפתור את חילוקי הדעות בעניין תוכנית הגרעין שלה, והוסיפה במסיבת עיתונאים: "כרגע איראן אינה מנסה לפתור את הבעיות עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית באופן אמיתי. התחלנו בסבב שיחות עם איראן, אף אחד לא יופתע שאני מעט ספקנית שהן יישאו תוצאות".
|